Főoldal > ASP szolgáltatás
ASP szolgáltatás
Technológia
Az ASP szolgáltatás (Application Service Providing) egy új üzleti modell, melynek segítségével egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan vehetők igénybe akár bonyolult üzleti alkalmazások is. A modell keretein belül az ügyfél az ASP szolgáltató szerverein futó alkalmazásokat egy kommunikációs csatornán keresztül havi hozzáférési díj ellenében használja.
A szolgáltató biztosítja a szervereket és a hozzájuk tartozó informatikai környezetet, a felhasználók különböző kliens programokat használhatnak az alkalmazások eléréséhez.
Az ASP szolgáltatás így leginkább valamely közmű szolgáltatáshoz hasonlítható, mint víz, áram, gáz stb. A szolgáltatásért havi díjat fizetünk és nem kell azzal törődnünk, hogy a szolgáltató milyen módon valósítja azt meg. Ha elromlik valami, felhívjuk a szolgáltatót, aki a legrövidebb időn belül megoldja a problémát.
Kapcsolat
Természetesen szükség van egy kommunikációs csatornára a szerver és a kliensek között. Ez az állandó kapcsolat lehet ADSL, kábel TV, GPRS, ISDN vagy egyéb más internet elérési lehetőség. Ezen a kapcsolaton keresztül - a rendszer technikai felépítésének köszönhetően - csupán a szükséges adatok átvitelére van szükség, így a sávszélesség igény jóval alacsonyabb mint például a terminál szerveres megoldások esetén, ahol a teljes képernyő folyamatos átvitele szükséges. Az alacsony sávszélességnek köszönhetően a mobiltelefonokon elérhető GPRS internet segítségével is használhatóvá válik rendszerünk.
Több, mint bérlet
Az ASP szolgáltatás nem csupán szoftver bérletet jelent. A havi díjak fejében teljes körű szolgáltatást kap, mely magában foglalja a használati díjon felül a jogszabálykövetést, programfrissítéseket, telefonos ügyfélszolgálatot és a technikai tanácsadást is.
Az ASP szolgáltatás előnyei
A teljes rendszer elérhető bárhonnan földrajzi korlátok nélkül. Akárhol használják is a rendszert, ugyanazokat a törzsadatokat, készletinformációkat, pénzügyi adatokat látják a felhasználók. Úton lévő munkatársai bármikor bekapcsolódhatnak a vállalat folyamataiba.
Az ASP szolgáltatás előnyei
Nincs induló beruházás, mert a hagyományos modellel szemben a szerver oldali rendszer kiépítése teljesen elmarad.

Nincs kockázat, mivel csak akkor kell fizetni, ha már működik a rendszer.

Azonnal igénybevehető, mivel a bevezetés akár hetek alatt is elvégezhető.

Folyamatos rendelkezésre állás, amit a szolgáltató biztosít és szavatol.

Bővíthetőség, mert a vállalkozásával együtt a szolgáltatás is azonnal bővíthető.

Mobilitás, mert bárhonnan és bármikor elérheti a rendszert.

Költséghatékony megoldás, mellyel a kisebb cégek számára is elérhetővé válik egy megbízható, modern vállalatirányítási rendszer.
Kiemelt oldalak
Szavazás
Kérdése van?

Írjon nekünk!

ZEUS fórum